Cursusinhoud

De cursusinhoud inkleuren is nu makkelijk. Je hebt jouw doelgroep namelijk al scherp in beeld en je hebt je leerdoelen duidelijk geformuleerd.

Met behulp van de opdrachten op deze pagina, stel je vast hoe je cursusprogramma eruit moet komen te zien. Niet alleen van de gehele cursus, maar ook van de afzonderlijke bijeenkomsten of sessies.

Je stelt vast hoe je de oefeningen en theorie inleidt en aanbiedt. Je laat weg wat niet in de leerdoelen voorkomt en wat niet nodig is om je cursisten te enthousiasmeren of informeren.

De cursusinhoud

De cursusinhoud

Na het maken van deze opdracht heb je bepaald welke theoretische kennis écht nodig is voordat de leerdoelen geoefend kunnen worden.  Je weet ook op welke manieren je die theorie gaat overbrengen. Ook heb je bedacht hoe je de de cursisten praktisch kunt laten oefenen.

Na afronding heb je een globaal programma gemaakt voor de gehele cursus. LEES VERDER

De opbouw van een cursusbijeenkomst

De opbouw van een cursusbijeenkomst

Na het maken van deze opdracht heb je, de opbouw van de cursusbijeenkomst(en) bepaald. Ook heb je beschreven hoe je de kennismaking met de cursisten laat verlopen. Daarnaast heb je een lijst gemaakt van materialen en benodigdheden die je per bijeenkomst geregeld moet hebben. Ook heb je bedacht via welke vorm je de cursus gaat evalueren. LEES VERDER